Tuesday, July 01, 2008

sedar tak sedar dah sebulan aku cuti kat mesia.. cara macam baru seminggu lepas aku balik... hmmmade produktiviti ke aku setakat cuti ih?? tah laa aku rase cam tak sgt... buku yg aku plan nak bace pun tak abis2... kerja yg mak ayah suruh aku buat pun tak mula2 lagi...

hari2 aku rase idup aku sama.. kata2 " semoga harinih lebih baik dari semalam.. dan esok lebih baik dari harinih" mmg takleh apply kat aku...

mmg... kekadang aku rase bosan... kekadang aku rase lonely... sampai tahap dimana semlm aku cakap kat mak...aku dah tak tahan sgt sbb bosan... aku nak mak buat baby so that aku ade adik nak buat main2.. tp tuh mmg tak masuk akal.. aku cakap aku nak bela kucing bleh buat main2 gak... tp kucing nih kang berak rata2... so last2 aku cakap aku nak kawin~! haha

selepas berkali2 dgr kata afdlin shauki " kalau anda rase gersang, keseorangan, sepi.. bla bla2... tgk la citer sepi sbb citer ini mmg untuk anda.."aku tanpa pk panjang terus ke midvalley kol 12 nak tgk citer tuh... oooh mmg aku ade plan ngn bebudak lain nak tgk citer tuh sesame.. tp takpe ah.. aku dah sepi giler nih... citer tuh mmg untuk aku hahahahaha

sepi...

nak comment secara mendalam cerita nih.. malas ah... ulas panjang2 pun... bukan orang paham... ikut treshold masing...filem yg mempunyai 3 kisah... 3 kisah yg dihubung kan melalui satu scene kemalangan diawal2 permulaan cerita...

tak tau ape sebabnye... aku tak rase feeling sgt pun biler tgk citer nih tadi... cume ade la bberape scene2 yg menarik... tp tah laa.. maybe sbb expectation aku tinggi sgt sblom tgk citer nih.. then biler dah tgk... macam tak capai expectaition aku... so overall aku bagi rating 3.5 /5 jer laa... macamane nak improve citer camnih??? aku rase tambahkan lagi soundtract2 yg lagi catchy... baru ade feel.. lagu the lima - kau ada dia sedap

rasenye vanida imran cakap ade unsur 'intelektual' dlm filem nih... ade ker?? yg mane?? tp kalau la nak amik pengajaran dari citer nih... pengajaran yg aku dpt.. if u love sumbody.. cakap cepat2 takut terlambat...hmm kalau sayang kat mak pak kite luahkan lah rase syg kat dorang... sbb esok belom tentu dorang ada... kalau kite sayang kat seseorang..just cakap takut2 suatu hari nnt akan menyesal... cewahhh macam dalam chicken soup..

dalam wayang sebelah kanan ade 3 gadis sekawan... sebelah kiri ada seorang gadis... 3 tgadis sekawan nih aku menyampah skit..suke cakap2 kuat... "haaa dah agak dahhh..." " alaaaa sedih nyerrrr..." pastuh borak sesame dia kuat2 gak... hello... nih bapak ko nyer wayang ker??? sib baik ade gak saki baki nilai sabar dlm aku neh.. kalo tak makan pelempang seko2... yg belah kiri aku nih..cam aku gak tgk sorang2...sambil tgk pegang handpon... agaknye tunggu pakwe tp tak sampai2 kot... nak je aku tegur " saya kesepian.. awak kesepian gak ker??"... tapi takpe laa.. biar dia ngn dunia dia..


hmmm puisi yg diambil dari cerita sepi..

bisik ku pada bulan
kembalikan temanku
kekasihku, syurgaku,

tanpa dia malam menemaniku
sepi memelukku

bulan jangan biar siang
biar alam ini kelam
biar ia sepi seperti ku..

cewwaaaahhhh feeling gitu haha



----------



alhamdulillah aktiiti kebajikan kat rumah kanak2 shifa' dah selesai... seronok rasenye biler 1st time bergaul dgn anak2 orang asli...ada yg dah lame tinggal disitu.. ada yg baru 2 hari...dorang agak passive... inferior... senyap tak byk cakap... aktiviti yg kiteorang buat kecil2an jer... ade sedikit motivasi pada hari sabtu... n bawak jln2 klcc.. naik skybrigde and masuk petrosains...untung gak dorang nih... aku dah dok bandar lame.. umur dah 22 thn baru merase naik skybrigde... nih dorang baru 2-3 hari kuar hutan dah dapat naik...


tp biler aku tgk skali lagi gambar2.... rase kesian tgk dorang nih..dorang pakai makan minum mmg cukup..tp dari segi pelajaran ker... dorang ketinggalan skit...lagi2 dorang nih berjauhan ngn family...nasib dorang tak sama macam kita...sedikit sebyk buat aku rase bersyukur...

1 comment:

IHSAN KHAIRIR said...

aku rasa ko patut tukar jadi jawasepi laa blog ko ni