Tuesday, March 16, 2010

3 minggu tak telefon rumah, jadi aku pun telefon...

"helooo maaaaaaaak"
"helooooooo diiiiiiiiikk!!!!! mak tunggu2 jugak biler adik ni nak telefon", kate mak.
"tu la adik telefon niii hehehehhe"

hubungan mak ayah dengan anak ni macam ada satu mende yang tak boleh nak explain. kate orang kalo anak sakit, mak ayah pun akan terase same.


"oh hari tu kiteorg balik muar. adik tau tak atuk yah sakit", tanye mak.

"oh aritu fikri ade bagi tau jugak. tp tak tau sakit ape. sbb ape mak??"

"atuk yah masuk hospital. ada peparu berair. tapi atuk nampak ceria je. kite doa la ye atuk cepat pulih. insyaALlah ok la tu", kate mak.

atuk mmg dah lame ade masalah jantung. tp bile mak sebut atuk ada peparu berair, pulmonary edema ke? dah develop heart failure ke?

"yela harap2 atuk ok la tu",

aku terdiam seketika memikirkan prognosis....


"duit sume cukup dik? kot2 la masuk lmbat ke ape ke", tanye mak lagi

"cukup je mak...",

bagus betul. kalo aku ckp tak cukup paling kurang pun mesti bole dpt dlm 100 euro. tp mmg duit aku ckup je... alhamdulillah

insyaAllah mak ayah akan datang 12-20 jun nnt. rancanganye nak jalan london n other places, pegi galway utk graduation aku (insyaAllah), lepas tu memane la yg bole pegi. mak pesan takyah susah2 utk booking ape2 accom ke. concentrate exam dulu.

ayah tanye lepas ni nak buat ape. mrcp ke mrcog ke. aku ckp nak buat surgery tp tak pk ape2 pun. aku ckp aku nak pegi US! hahahah


exam tak sampai sebulan,
just be confident, aku tau aku boleh buat. praktis dan praktis......


ade mende yg stunned aku... aku ni jahat ke? huhu


5 comments:

Cicadasx said...

Sedih gila lawat atuk haritu
Igt balik apa atuk cakap memang mengalir air mata
Dari Muar ke KL drive mengalir je air mata
Sayang atuk

Anonymous said...

gd luck!!!!!!!

Dr Syuhada said...

tak jahat..nakal jek

aziahzuber ialah name saye. said...

gudluck for your exam!!~

dAlEgenD said...

salam jawa..gud luck tuk exam..dan moga2 atok ko cepat sembuh