Friday, October 03, 2008

ada apa dgn raya?


. walopun raya kat sini tak macam raya di malaysia, tapi setiapkali malam raya, mesti ada satu prasaan yg lain macam dari hari2 yg lain...tp belom cukup syarat nak consider ape2 "mood disorder"

. no matter how bz u r... mlm raya tetap ade masa untuk nasik empit, masak rendang ayam, rendang daging, kuah kacang, lodeh, buttercake, laksa johor... (credit goes to rafiq, nasrul n aiyad ehemm ehemm)

. kalo nak solat raya kene bentang carpet sendiri kat hall the night before

. malam raya makan bubur lambuk ++ lepas takbir raya @ rumah jr baru 29 gleandara..sweet

. ada org pagi raya pakai baju melayu.. tp kalau dah kene pegi attachment pagi2... kene la pakai macam biase... shirt n tie...

. orang islam kat galway tetiba nampak ramai di dewan solat raya... baru kluar dari busut ker?

. terase macam bagus biler org lain pegi beraye... ko pegi tutorial " late life psychiatry".. mmg patut kene booooo

. mase bulan puasa siang2 tak raya lapar... tp biler masuk raya pertama siang2 la paling lapar

. maaf zahir dan batin hanya pada mulut... dalam hati belom tentu

. walopun hari raya jatuh pada hari rabu... tapi tetap rase macam one day weeeeeekkkkeeeennnd

. hari raya hari bergembira... tapi ada jugak yg depress... yg manic pun ade kot

.kat sini ada hari raya, kat malaysia ada hari raya pertama, kedua, ketiga, keempat.. sampai la ke30

. orang melayu warne warni... org lain dull macam biase

. masa raya la boleh pegi rumah yg ko tak penah pegi...

. hari raya semua org akan kluarkan skill masakan masing2... then u can start judging mase open house....

. lamb ribs di hari raya... sumthing different =)

. biler orang mintak recepi ... jgn prasan...tak bermakna kuih muih @ biskut @ cookie tuh sedap sgt heheee =P

. melalak ramai2 lagu "tak bisa memilih mu" dengan penuh perasaan depan computer... gembira sunggoh~!

. ko rase gembira biler ko dpt kad raya walopun hanye 2 keping =)

. ko rase sunggoh gembira bila ape yg ko bagi dihargai.. =)

bla blaa blaaaaaaaaaaaaa

2 comments:

pembuang rubbish said...

adekah statement resepi tu referring to particular someones..hmm..anyway,since aku xbg kad ry,wish u slmt ari ry n cont la to rs mcm bgs,rather than rs hmesick (:

jawa said...

hehe sape makan cili dia rase pedas.. tp ko tak makan cili kan