Sunday, February 21, 2010


tadi, AGM ppimg yg terakhir aku pergi. aku tak pernah miss agm ppimg setiap tahun. dah 6 thn aku kat sini, 6 kali agm aku pergi.

cepatnye masa berlalu....

aku tak ingat bila kali terakhir aku pergi ke ITbuilding main campus. tapi tadi masa AGM kat lecturehall IT125G, situ la aku pegi lecture physic masa 1st year.

cepatnya masa berlalu....

aku sedar tinggal beberapa bulan saje lagi aku kat ireland. kenangan2 lama kat ireland tiba2 datang semula. macam tak percaya penantian 6 thn dah nak berakhir. berat juge rasanya nak tinggalkan galway ni. tapi hidup kene teruskan. insyaAllah aku takkan tukar keputusan aku nak balik for good. dalam keadaan politik yg tak stabil, perpecahan kaum, liwat meliwat, rasuah, curi enjin, rempit, buang bayi, dan macam2 lagi kat negara aku, aku tetap rasa pilihan balik ke malaysia adalah yang terbaik. Alhamdulillah. aku harap aku tak jadi lalang lagi dlm hal ni. sebenarnye ada beberapa perkara lagi yg aku masih belum decide. masih mengharap petunjuk dan kekuatan. aku sedar masa semakin suntuk.

~~~~

aku byk belajar sesuatu dari apa yg ada disekeliling dengan mata dan hati. mungkin aku tak sepatutnya masuk campur tapi sejak 2-3 yg lepas, ada perkara yg remind aku, bahawa hidup ini bukan hanya menerima, tapi juga perlu memberi. "sayang" atau "cinta" tidak boleh duduk sendiri. ia memerlukan "tanggungjawab" ditepi. "tanggungjawab" sepatutnya diletakkan diatas "malas", bukan dibawah. tapi mase tunggu najib datang bawak spicy chicken wings tadi, aku tengok shrek 2 kat tv. sekali lagi aku dpt reminder, yang hidup ini perlukan "toleransi". saling menerima antara satu sama lain. setiap org ada kekurangan, ada kelemahan, tapi tu bukan alasan untuk kita merendahkan seseorang. kesimpulannya, triad yang penting untuk hidup bahagia = sayang + tanggungjawab + toleransi

~~~~

exam tinggal 6-7 minggu lagi. jadual dah dicepatkan. exam mula 9 april, habis 7 may. cuak. sekali lagi, mohon kekuatan.

6 comments:

Anonymous said...

scary.anyhuu,best of luck boy. ;)

min said...

gah tk penah lak terpikir problem2 kt msia, bcos im going home to msia ape2 pun! :)

oh hopefully msg ko reached whomever it's referred to hehe

jawa said...

huhuu takpe2.. yang penting diri sendiri dpt pengajaran!

Anonymous said...

insyaALLAH........B)=

Dr Syuhada said...

same doa kan kejayaan masing2..:)

Anonymous said...

anyways gudluck kat ko..ape2 mntk ngn Allah..watla jgn terbaik w/pon ape yg berlaku..setiap yg berlaku ade hikmahnya