Wednesday, April 30, 2008

ben n jerry's chocholate fudge brownie...

aku: ko pesal nak carik stok jejauh nih? tempat ko takde ker?

fuad: tempat aku ade stok.. tp limited... payah dowww

aku: tempat aku takde la byk... tp aku rase sume stok2 stil bleh pakai laaa... ko nak mai la datang sini hahahaha

fuad: alaa.. ko datang la sini bawak... stok tempat2 lain takkan ko tak tau?? dublin kerr...

aku: tempat lain aku tak tau ah.. kat dublin byk... tp aku taktau sgt n aku takleh jamin stok baik laa... bukan sume mende baru... byk yg 2nd hand... takpun dah expired... yg tak lepas quality control pun ada... tgk nasib laa.. tp kalau dpt yg refurbished punyer pun ok gak...

fuad: cantek ah gitu... nnt ko mai bawak se dua..

aku: mampus.. nak carik sendiri...


...........................



nowadays people start to talk about kawin.... pehal nih??? tetiba cam demam kawin dah sampai.. sblom nih takde plak org slalu sebut2... nih jam tak sah kalau tak citer pasal kawin... apekah???

aku pun takleh elak citer pasal kawin... lagi2 biler dpt tau cousin aku yg blajar kat uk muda 2 tahn dari aku nak kawin bulan ogos nnt..sioooottt... kecik2 dah nak kawin... dah le langkah bendol... tercabar sunggoh~!

pehal nih??? pehal org dok citer pasal kawin nih?? dah sampai seru ker??? aku pun knape nih?? apsal dok citer kawin nih?? nak kawin ker??? nak kawin ngn sape huh???


suatu mase dulu aku pandang serong skit kat org yg nak kawin awal nih.. ape citer menggatal nak kawin muda2 nih... dah puas idop bujang ker???? ko takde life ker???


tp skang nih agak berubah... aku pun tak rase kawin tuh cam membebankan... mungkin membawa lebih membawa kebaikan...papehal pun tunggu jer laa... the time will come hahah~!


...................



yes... quitting is hard but not quitting is harder... so tadi on d way ke sport hall aku gi singgah farmacy beli nicorette gum.... sioot mahal nak mampus... 9.95 euro dpt 30 bijik... 1 bijik 4mg nicotine equivalent to lebih kurang 3 batang kok dunhill... nway... nih first time beli.... i should give a try.. hopefully it works....



~ubah gaya hidup~

mari layan lagu lama... hahaha classic sunggoh~!


8 comments:

fAraHnaDiaH said...

kawennn...mmg la semakin menjadik topic hangat masa kini. Kalah citer PakLah dah konco2 di Malaysia kot. kihkihkih

pulut said...

stok gula ada lagi x bang?

jawa said...

haha politik malaysia makin bosan skang... tuh sbb org pikir kaaween.. baru menarikk


gula kat galway nih byk lagi pulut... bisnes kuih2 traditional ko takkan terjejas~!

amiramir said...

wow jawe ko nak kawen! jrg lelaki2 'kurang matang' pk kawen...ish tu nampaknye dah matang tuuuuuu

peqli said...

hahaha pandai ko pakai umpan ehh.. sekali letak 3 datang ehh.. keji keji.. ape lagi jawa ko rembat la sume.. still ade extra 1 slot

Anonymous said...

jawa!ko buat aku rsa nk kawin gak!! =P

pembuang rubbish said...

i nk quit secondary smoking (:(: berusaha2!

i love u...ronan keating!!

jawa said...

uishh ada anonymous la plak... sapekah

peqli... nih umpan takde mata kail laa.. hahah

ada org sap kok ker kat umah ko pembuang rubbish? hhehe