Saturday, January 02, 2010

esok start jr internship kat ltterkenny. kalo ikutkan posting yg lepas kat letterknny, sbln tu aku spend lebih kurang 500 euro ++ utk accom, transport n makan. utk bln ni bajet aku 1000 euro je tinggal. total letterkenny tinggal 5oo euro. lepas tu nak bayar sewa umah kat galway plak. sewa umah baru ni dahle mahal nak mampus, 320 euro. so tolak2 tinggal 180. duit letrik since masuk rumah baru ni mmg tak penah bayar lagi. rumah ni tak tau la knape tp macam tak menjimat letrik. dryer baju tuh set 2 jam pun tak kering2. bilik aku ni je ade 4 mentol kat siling. skang ni dlm umah macam freezer sejuk giler so terpakse on extra heating. bilik aku ni kecik je, ade la lebih kurang 3 kali ganda standard kubur standard. kalao panas tu cepat la panas tp kalo skali bukak pintu teus sejuk balik tu yg leceh tuh....agak2nye kuar bil letrik ni bleh la kot cecah 200 euro sorang atau mungkin lebih. pastu nk kene bayar brodban plak. aku nak byar gune ape? kalo bole bayar gune bulu kaki ni takpe gak.

yang satu lagi aku hangin Encik Kamis antar email katenye resit yg aku antar utk claim away yg lepas meragukan. dia soh carik baru yang lagi detail. dlm hati aku mencarut2.. ARGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH mende simple pun nak buat susah haram betul!!!!!!!!!!! tgh2 sempit ni lagi la dia nak buat hal. 400 euro tu! bukan skit2... series kopak giler..takkan nak kuarkan duit saving lagi kot.. abis tu nnt balik mesia nk bawak hape? takkan duit syilling je.

dugaan oh dugaan...pk pasal duit ni mmg takleh tenang.

4 comments:

Dr Syuhada said...

sian..nak bantu pon aku bukan anak orang kaye..ko pasrah je la

min said...

jawe jgn cranky! :p hehe sabar2

jawa said...

cranky giler! huhu sabo2..

4th med said...

Encik K mmg haram,dah2 ler balik malaysia cepat2..tension ako..nk ckp duit kluar poket dier x plak..confius ako asl kedekut gle..