Sunday, February 17, 2008

nak laptop bleh?

hmmm...desktop aku nih makin slow plak...
masalah software ker hardware ek?
aku dah defrag.. tp slow gak..
takkan nak kene format lagi kot...
jenuh le time2 nak exam gini..

rase cam nak beli comp baru...
kalau dpt laptop baru ok gak...
bleh bawak jln2....
desktop lame nih bleh lecit jejauh... hehe

tp aku takde duit...
mane nak carik duit...
alaun tiap2 bulan lesap gitu jer...
mane pegi aku pun tak tau...
tension tol..

maybe aku kene mintak mak aku..
tp nak cakap camane?

"mak oh makk.... mak syg adik kan??
bleh tak mak belikan adik laptop baru...
bleh la ekkk bleh laaaa....
adik nih kan anak bongsu mak...
anak laki sorang plak tuh...
kesian la kat adik nih mak...
teringin sgt nak pakai laptop makk..."

agaknye mak aku respon..
"nih pehal nih???? dah tua tak sedo diriiii.."


hmmm kalau camnih..

"mak... adik nak duit... nak beli laptop
bagi la duit mak... adik tau mak ade duit...
mak bukan ade tanggungan lain pun...
akak2 sume dah keje...
duit makan, bil2 umah bukan mak yg bayar sumekan?
utang2 pun tak byk....
ape gune simpan duit tp tak gune mak?
duit nih untuk di gune.. bukan untuk simpan buat hiasan
baik bagi adik duit...
kalau tak buat pekasam je la duit tuh.."

agaknye respon..

"paaaannggggggg.... anak tak gune... menyusahkan mak bapak"


hmmm kalau mak tak bg... mintak ayah plak

"ayah ayah.... adik tgk ayah nih makin slim n hensem laa...
mane pegi lemak2 kat perut tuh ayah?
bagus la ayah nih rajin besenam...
nampak makin sehat ayah nih...
sbb ayah dah makin slim n macho bergaya...
ape kate ayah belikan adik laptop baru...
ala ayah pun bukan nye takde duit kan...
duit pencen tuh adik rase mesti ade je lebih tiap2 bulan..
lagi pun adik tau ayah ngn mak bukan spend byk pun...
makan nasik pun sesudu dua jer tetiap hari...
boleh la ayah ehhh.... laptop tuh tak mahal pun...
lebih kurang 5000 jer...
tp kalau nak mantap lagi tambah le 1000 lagi...
tak banyak tuh yah....
lagi pun ayah kan dah sambung keje kat klinik tuh..
mesti ade duit lelebih skit kan...
bleh laa ayahh ekkk.... ayah kan sayang adik...
adik nih sejak kluar perut mak mmg syg sgt kat ayah..
bleh la ekkk bleh laaa bleh laaaaaaaaaaaaa"


respon typical " buat mende? takyah le membazir..beli barang antik lagi bagus" =(


tak pun kene cakap nih... terus terang jer..

"ayah... nih beli barang2 antik nih...takkan bagi adik duit skit puntakle??
adik mintak bukan byk pun.... 5000 lebey jer...
cube ayah tgk antik2 ayah beli nih.. ape pekdah nyer???
tuh jam2 kat dinding tuh.... satu pun tak gerak...
rajin beli rajin2 le kunci...
nih gading gajah ayah beli nih... ape pekdahnye ayah???
bukan bleh buat makan pun...
apsal tak beli je anak gajah terus...
bleh adik buat main2 petang...
takpayah le adik sesusah main fluff friend kat facebook..
nih china plate yg ayah beli nih...
ape gune letak kat almari???
letak le kat dapor buat makan nasik ker... idang kuih ker...
tak ke tu lagi bagus....
udah2 le tuh ayah.... "

respon confirm "anak kuang hajooooo!!!!!.....(sambil kene choke slam ala2 Cane WWF)"





hmmm...
ape le aku merepek memalam buta nih..
mungkin aku sgt homesick...
nak bersuka ria ngn mak n ayah...



n nak makan KFC..

8 comments:

*Azreen* said...

Fai! KFC Sedap! I am here but cannot eat sebab nak lose weight! i just noticed comment on my weight loss blog. cis..i thought it was private! tak perasan la ada orang comment. malu gilaa!!!!!

thank u for ur tips fai. i am trying so hard to reduce my eating n exercise more. aku takut aku cepat putus asa je. :( hehe.

eh go to my other blog http://andsoshewrites.blogspot.com

I changed URL sebab ada orang stalker la.


p.s.
mintala rm 3000 je untuk beli laptop. takyah la smpai rm5000. mungkin senang sket nak minta. :P

pembuang rubbish said...

oo..byk lemak ehh nk mintak mak bapak cmtu.ssh pyh diorg anta skola tinggi2,dh smp galway dh pon.kurang ajar(ouch!)..mmg,kurang ajar kl xmintak laptop extra 1 for me,weee..

pembuang rubbish said...

sori..ade directed msg for u.dlm tongrubbish i :)

peqli said...

ek eleh... jawa.. bla a luuu.. jual mahal a weii

Jali said...

reformat je komputer..banyak songeh la lu nk mintak 5000 lak. tak pun g basuh berak org tua kt hospital tu. dpt gak 300 euro semalam.kahkah

pembuang rubbish said...

heyy jawa,gudluck to u too :)

the hazim said...

lawak la ko ni jawa.lol.
anyway, kalo takde duit, ko pinjam la laptop aku nu dulu =P.

thanks for visit sujudterakhir.

IHSAN KHAIRIR said...

LOL dude aku baru jer terserempak blog ko ni...

sori aa aku dah balik mesia, nak MacBook Pro kena aa kluaa 10 ribu mesia kalau nak yang kaw2 punya

member2 aku ada 2,3 orang yg dah pakai dah. jeles do.