Monday, August 04, 2008

ada apa dengan redang?


1. dgn rm300...dpt bot pegi balik, 2 mlm chalet... makan breakfast, lunch, minum petang, n dinner + BBq..3kali snorkeling trip @ pasir panjang, taman laut n pulau ekor tebu...

2. bukan semua org boleh bawak bot... kalau tak kene cuaca silap2 bleh stranded kat pulau..

3. tengok air laut yg biru depan mata dah cukup menenangkan

4. jeti bukan saje tempat bot turunkan penumpang.. tp juga tempat pelancong menunjukkan keberanian membuat aksi terjun freestyle...

5. pasirnye halus... mungkin terbentuk daripada batu2 karang yg hancur... sesuai untuk pelacong menanam diri masing2... dan membuat bentuk mermaid...

6. pantai disini adalah hak semua orang awam... nak main pasir tak perlu bayar... dan bil juga takkan dikeluarkan sesudah main pasir

7. sekadar ada net volleyball... pelancong juga boleh menunjukkan bakat2 terpendam dengan bermain volleyball bersama2 pekerja chalet

8. abe2 chalet sume tough2 belaka... mereka sume berbakat dlm mengendalikan bot.. memasak.. memetik buah kelapa... bermain volley ball...berkaroke... mereka semua mempunyai minat yang sama iaitu menontot animal planet dengan tekun sambil isapokok selepas dinner..mereka boleh bertutur dlm bahase trenganu, kelantan dan juga siam... kecuali abe nathan... the only indian kat pulau tuh... org kate laa..

9. ikan jerung kecil di kawasan terumbu karang hanya dikenali sebagai "bebishak"
(baby shark)

10. obor2 ada macam2 saiz... ada sekecil tapak tangan ada sebesar kuali... yg kecil sudah cukup untuk membuat penerjun2 kamikaze jeti kecut perut...

11. batu karang itu tajam... so jgn pijak~!... sediakan plaster luka secukup2nye

12. ikan nemo @ clownfish ade habitat yg unik.. yg penting dia takkan dtg pada kite biler dihulurkan roti kepal...

13. redang merupakan tempat penyu mendarat... penyu @ piuuuuu piuuuuuu tidak dipanggil kura-kura laut!

14. pakai sunblok takkan berkesan...kalau itam tu redha jer laa... gelap muka tuh lebih baik dari gelap hati

15. makan dan berendam dalam air ialah aktiviti sepanjang hari...

16. hammock ade byk... tp dia takkan buai sendiri...

17. nak snorkel perlu bayar 20 inggit untuk alat2 n life jaket... pastikan alatan tiada lobang2 yg boleh dimasuki air... juga pastikan tak terjatuh semase snorkeling..

4 comments:

snowflakes said...

ill miss the trip..n the company!!

amiramir said...

yessss me tooo :)

My Stories said...

wah best nyer...

fAraHnaDiaH said...

kakakakak....lawak2..bace je mesti teringat mase kat sane.

Piuuuu piuuuu!!