Tuesday, August 19, 2008

kek di hari jadi...


sebenarnye arituh balik kg blah mak kat jb sbb ade buat tahlil untuk allahyarhamah atuk yam... secare kebetulan plak harituh 16 ogos.. birthday aku n kaklong... since aku yg drive kete from kl to jb... bertolak kol 8.30 sampai jb kol 12 lebey... aku ngantuk giler so aku tido laa time tahlil tuh... lagipun tahlil tuh org2 pompuan jer yg join.. yerla.. sume2 tuh gang2 berzanji atuk kot... so dlm kol 4 lebih... anum kejut... "dik bgn cepat ade birthday kek".. haa??? birthday kek ape plak nih?? sape beli...

aku pun kuar la tgk kat luar atas meja makan... ade kek cokelat lilin 2 batang pastuh... time tgh mamai2 tuh perut plak lapar.. so aku makan saki baki soto ayam yg ade... pastuh pakteh nyala kan lilin tuh... then dorang ramai2 nyanyi lagi hepi birrthday untuk aku n kaklong... pas tuh aku pun tiup lilin.. pastuh potong kek...

aihh... aku tak ingat la biler last skali aku potong kek birthday untuk diri sendiri... maybe belasan thn yg lepas... tak biase pun mende2 gini...kekadan cam tak amik kesah pun... slalunye biler birthday wish2 gitu2 jer.. pastuh ade la gi kuar makan ngn family sumwhere... untuk aku kaklong n mak yg lahir dlm bulan yg same... tuh la rase janggal skit biler org nyanyi lagu bday untuk aku... hahah rase cam kanak2 pun ade

but nway... terharu gak la.. kektuh makteh yg belikan... ape jenis kek aku tak tau la tp y penting cokelate kek... beli kat secret resepi.. aku rase mesti mahal tuh... hmmm aku sebenarnye malam sblom tuh mengidam nak makan cheesekek...ingatkan sempat la kalo sblom balik jb nak gi starbuck kat amcorp beli 2-3 slice blueberi cheskek... tp sbb bertolak awal... tak sempat la... haha akhirnye dpt gak la makan kek kat jb... cokelat kek pun ok wat...

to all yg wish aku...yg sms kol 12 mlm ker... kat frenster ker.. kat facebook ker... mane2 la..thanks a lot la kengkawan.. terharu aku.. ade gak org ingatkat aku time cuti2 nih hehe... macam2 reminder korang bagi... yerla.. aku sedar aku dah tua... rambut pun dah beruban...oh yer.. aku jugak dpt unesxpected bday card... tgk tulisan kat sampul surat aku tau tuh sape.... aihh..

begitulah kisah birtday aku tahun nih... lain dari yg lain...macam biase la.. setiap kali hari jadi.. harapan aku macam2.. konon nye nak jadik org yg lebih baik.. nak jadi itu nak jadi ini... takmo buat tu takmo buat ni lagi... macam2... tp aku rase same jer stiap mase... aihh... sedo2 laskit... umur bukan makin panjang.. tp makin pendek... ajal dtg anytime jer... series tak ready...

1 comment:

My Stories said...

macam tak ingat jerk orang kat sinie hehe....