Tuesday, October 04, 2016

Cuti-cuti Kota kinabalu

Baru-baru ni kami sekeluarga ke Kota Kinabalu sempena cuti awal muharam. Bertolak dari labuan menaiki feri kereta hari sabtu pagi, jam 8.30. Naik feri galaxy, ingatkan feri galaxy laju macam feri putrajaya rupanya slow juga. Naik feri je pukul 9 lebih. sampai menumbok dalam pukul 11.30am.

Sampai je menumbok kami terus ke Sipitang. Melawat pekan yang bakap kami tinggal tak lama lagi. Shoplot sipitang plaza dan hampir 90% siap. nampak banyak projek baru nak naik di bandar. ada hotel 9 tingkat 2 buah nak naik bersama shoplot-shoplot baru. Pergi juga tengok kawasan rumah yang liyana beli rumah tu. kerja-kerja pilling sedang dibuat. lokasi pun tak jauh dari bandar.

Memandangkan cuaca panas dan kami pun tak selera nak makan nasi berlauk atau sate, jadi kami makan di kfc jer. senang makan kfc ni, sbb anak-anak kami kalau makan nasi ayam kfc mmg laju.

selepas makan kami solat di masjid kemudia singgah ke pasar buah. Beli buah durian, rambutan, langsat dan petai hahah. ye petai. petai seikat 6 ringgit jer. kalau bawa masuk labuan jadi rm15.

dalam pkul 3 lebih kami terus bergerak ke kota kinabalu. alhamdulillah perjalanan lancar. cumanya agak terkejut bila kami isi minyak di shell bongawan, baru perasan yang body kereta bahagian depan belah kiri ada kemek di atas tayar. tak perasan bila ni berlaku. rasanya takda terlanggar apa2. kesan nampak macam kena langgar dengan kenderaaan yang lebih tinggi macam truck. Ada kemungkinan sudah kena langgar di  labuan lagi tapi tak perasan.

tiba di KK dalam pukul 6. traffik nak masuk ke dalam KK agak lembab sikit lebih lebih lagi bila dah dekat dengan pasar filipin.

Kami duduk 2 malam di Le Meridien. Sekali sekala cuba duduk hotel mahal. bilik kami sea view. lepas dan letak barang dalam bilik kami terus ke swimming pool sebab budak-budak semua dah tak sabar dah nak terjun kolam..

bersambung..

1 comment:

Raziman Rent Car Sabah said...

Mohon Maaf kami ingin menumpang iklan...

TIPS PERCUTIAN MURAH KE SABAH!!!
Mari Bercuti Ke Sabah.... 2017

Tel : 0129600702 / 0163751978
Assalamualaikum Tuan Puan...
Bercuti la ke Sabah....!!
Kami bersedia mempermudahkan segala urusan percutian anda di sini...

Kami menyediakan Kereta sewa pandu yang murah, baru dan berkeadaan baik..

a) Nissan Urvan RM230 sehari
b) Toyota Innova RM200 sehari
c) Toyota Avanza RM160
d) Nissan Grand Livina RM170
e) Proton Exora RM150
f) Produa Alza RM140
g) Toyota Vios RM160
h) Proton Saga Flx RM120
i) Produa Myvi RM120
j) Produa Viva RM100
k) Proton Waja RM120
l) Proton Preve RM150
m) Viva 660 RM70

* Harga di atas adalah minimum sewa
untuk 3 hari ke atas...
* Penghantaran kereta percuma ke
Airport dan tempat penginapan.
* Kadar harga lebih rendah untuk sewa
secara bulanan.

Kelebihan yang anda dapat apabila memilih kereta sewa kami adalah :

1. Pilihan Homestay dan Hotel dengan harga
istimewa daripada kami bermula harga
RM68 dan ke atas di Kota Kinabalu dan
kundasang...

2. Homestay Condominium Marina Court di pusat bandar Kota Kinabalu hanya pada harga Rm250 semalam!!!

3. Pemandu Pelancong..
Sekiranya anda ingin perlukan pemandu sepanjang percutian kami menyediakan pemandu berpengalaman dan mahir dengan tempat2 percutian menarik di Sabah... upah bagi pemandu kami adalah RM100 untuk 12 jam sehari...

4. Harga istimewa ke Pulau Manukan , Sapi atau Memutik..
Sekiranya anda memilih perkhidmatan kami, kami akan memberikan anda harga istimewa RM20.00 sahaja seorang utk tambang bot dan Percuma SET SNORKLING & life jacket ( harga utk 1 pulau sahaja).. harga tak termasuk jetty fee, island fee...
Kami juga memberikan harga istimewa untuk Water Sport berikut:
* Banana Boat RM30 (15 mnt)
* FlyFish RM60 (15 mnt)
* Parasailing RM55 (15 mnt)
* Jetski RM140 (30 mnt)
* Sea Walking RM150 (30 mnt)

5. Harga istimewa untuk melihat Proboscis Monkey dan Fireflies... Klias Beaufort..
Harga RM45.00 adalah termasuk tambang menaiki bot, Hi Tea dan Makan malam...

*Screenshot iklan ini sebagai voucher Diskaun dan whatsapp ke nombor di bawah*

Hubungi kami
0129600702
0163751978
Boleh Call atau Whatsapp